Onderwijsbegeleiding

Suzan Verstraten-Zegers

Ik geef ook onderwijsbegeleiding op scholen. Ik voer arrangementen uit; deze kunnen in onderling overleg (school, ouders, medewerkers van passend onderwijs) aangevraagd worden bij het Platform land van Cuijk, onderdeel van het samenwerkingsverband Passend Onderwijs Stromenland. Wanneer ik zo’n arrangement uitvoer, is het Platform mijn opdrachtgever. Het is niet mogelijk voor ouders om zelf een aanvraag te doen. De invulling van de begeleiding wordt in samenspraak met de intern begeleider, leerkracht, ouders en medewerkers van het Platform land van Cuijk opgezet. Een voorbeeld hiervan is extra herhaling en inoefening bij een rekenachterstand, waarbij er eveneens aandacht is voor het ‘leren leren’ en het zelfvertrouwen.

 

Mijn ervaring is dat kinderen waarbij het onderwijs (even) niet goed aansluit, veel baat hebben bij extra aandacht en begeleiding voor een bepaalde periode. Ze bloeien er van op en geloven weer in zichzelf! Het onderwijs ‘past hen’ daardoor beter!

 

Over Passend Onderwijs

Passend onderwijs organiseert onderwijs voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Passend onderwijs betekent eigenlijk: een goede onderwijsplek voor iedereen. Dat kan op veel manieren. Bijvoorbeeld door extra begeleiding op school, aangepast lesmateriaal, hulpmiddelen of onderwijs op een speciale school.
Passend onderwijs is er voor alle kinderen op de basisschool en in het voortgezet onderwijs. En ook voor de leerlingen op speciale scholen en het middelbaar beroepsonderwijs.

Over Samenwerkingsverband Stromenland

Sinds 1 augustus 2014 zijn alle scholen verplicht elk kind een goede onderwijsplek te bieden. Scholen en schoolbesturen werken met elkaar samen om dat goed te organiseren. Dat doen ze in regio’s in zogenaamde samenwerkingsverbanden.
Het Samenwerkingsverband Stromenland is een grote regio. Alle schoolbesturen en alle basisscholen en scholen in het speciaal (basis) onderwijs in de gemeenten Beuningen, Boxmeer, Cuijk, Druten, Grave, Groesbeek, Heumen, Mill en Sint Hubert, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Sint Anthonis, Ubbergen, West Maas en Waal en Wijchen horen bij Samenwerkingsverband Stromenland.

Wilt u meer weten over Passend onderwijs en over het Samenwerkingsverband Stromenland, kijk dan op http://www.stromenland.nl

contact